Ota perheen arkiruokailut haltuun pysyvästi!

Perheen arkiruokailut työllistävät ja ahdistavat? Tuntuu, että syötte aina samaa ruokaa?

Mietitkö, mitä oikeastaan tarkoittaa monipuolinen syöminen ja miten ihmeessä se toteutetaan kiireisessä lapsiperheen arjessa?

Olet tullut oikeaan paikkaan! Täältä löydät ravitsemusasiantuntijan vinkkejä siihen, miten otat perheen arkiruokailut haltuun. Tulet löytämään tältä sivustolta tietoa mm. seuraavista aihealueista:

  • Miten varmistetaan monipuolinen syöminen kiireisessä arjessa?
  • Mitä lasten ruokavaliossa kannattaa huomioida?
  • Miten saada lapsi kiinnostumaan kasviksista?
  • Millaisia välipaloja lapselle kannattaa tarjota?

Sivuston tarkoitus on vähentää stressiäsi perheen ruokailuista. Tämä ei välttämättä onnistu, jos yrität saada yhtäkkiä kertaheitolla koko perheen ruokailutottumukset muutettua. Suosittelen keskittymään yhteen osa-alueeseen kerrallaan ja tekemään muutoksia pikku hiljaa.

perheen arkiruokailut

Miksi sinun kannattaisi kuunnella minua?

Olen Pilvi Saaristo, ravitsemusasiantuntija ja kahden lapsen äiti, joka pyrkii tuomaan tutkittuun tietoon perustuvia suosituksia käytäntöön omassa arjessaan. Lasten ravitsemukseen liittyvät tekijät ovat mielessäni päivittäin laittaessani ruokaa omille 3- ja 6-vuotiaille lapsilleni.

Lasten terveys ja hyvinvointi ovat minulle sydämen asioita, ja toivoisin, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus syödä hyvin. Lasten ravitsemuksen lisäksi olen kiinnostunut syömiseen liittyvistä tunteista ja tavoista, joista kirjoitan enemmän toisella sivustollani.

Äitinä tiedän, että lapsia ei vakuuta tieto ruoan terveellisyydestä, vaan terveellinen ruoka täytyy pystyä tarjoilemaan houkuttelevassa muodossa. Lasten kanssa joutuu joskus soveltamaan, mutta tietyistä perusasioista on hyvä pyrkiä pitämään kiinni.

Tavoitteenani ei ole paasata suosituksista, vaan pyrkiä antamaan mahdollisimman käytännöllisiä ja helppoja vinkkejä arkeasi helpottamaan. Insinööriluonteeni vuoksi tykkään välillä viljellä lukuarvoja teksteissäni sekä laskea tarkkoja ravintosisältöjä, mutta sinun ei tarvitse tehdä niin.

Miten Ravintoa perheellesi -blogi sai alkunsa?

Tie tämän blogin perustamiseen ei ole ollut aivan suoraviivainen. Lukion jälkeen opiskelin itseni Diplomi-insinööriksi teknillisen fysiikan koulutusohjelmasta. Opintojeni ohella työskentelin TKK:lla (nykyinen Aalto -yliopisto) tutkijana laskennallisen fysiikan tutkimusryhmässä. Valmistuttuani löysin itseni Nordea Marketsista, strukturoitujen sijoitustuotteiden -yksiköstä.

Läheisten ihmisten vakavat sairastumiset sekä oma uupumiseni saivat minut ensimmäistä kertaa elämässäni kuuntelemaan itseäni aidosti sen suhteen, mitä haluan tehdä työkseni ja missä. Monien ihmisten kauhuksi jätin vakituisen työni ja aloin opiskella intohimoni kohdetta, ravitsemustiedettä.

Viime vuodet ovat olleet minulle yhdistelmä äitiyttä, opiskelua sekä ravitsemustieteen tutkimustyötä. Tutkimukset, joissa olen ollut mukana, ovat keskittyneet pääsääntöisesti D-vitamiiniin. Pääset tutustumaan niihin tarkemmin alla olevista linkeistä.

Effects of vitamin D2-fortified bread v. supplementation with vitamin D2 or D3 on serum 25-hydroxyvitamin D metabolites: an 8-week randomised-controlled trial in young adult Finnish women.

Development and validation of an interview-administered FFQ for assessment of vitamin D and calcium intakes in Finnish women.

Vitamin D status and physical function in older Finnish people: A one-year follow-up study.


Miten itse hoidan perheen arkiruokailut? Tilaa ilmainen viikkokirje ja saat sen selville!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikäli haluat saada säännöllisesti ruokavinkkejä omaan sähköpostiisi, lisälukemista blogin aiheista sekä ilmaisen viikon ruokalistan heti käyttöösi, voit liittyä viikkokirjeeni tilaajaksi tästä.

Tervetuloa myös tutustumaan blogini facebook-sivuun. Toivottavasti saat kirjoituksistani vinkkejä omaan arkeesi! Kiitos kun tulit sivuilleni!

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää, ehdotuksia tai vaikkapa yhteistyöideoita, voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen pilvi(at)ravintoaperheellesi.fi. Vastaan jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Cloud Nutrition Oy

Y-tunnus 2886202-4

Rekisteriseloste ja tietosuoja