Ota perheen arkiruokailut haltuun pysyvästi!

Perheen arkiruokailut työllistävät ja ahdistavat? Tuntuu, että syötte aina samaa ruokaa?

Mietitkö, mitä oikeastaan tarkoittaa monipuolinen syöminen ja miten ihmeessä se toteutetaan kiireisessä lapsiperheen arjessa?

Olet tullut oikeaan paikkaan! Täältä löydät ravitsemusasiantuntijan vinkkejä siihen, miten otat perheen arkiruokailut haltuun. Tulet löytämään tältä sivustolta tietoa mm. seuraavista aihealueista:

  • Miten varmistetaan monipuolinen syöminen kiireisessä arjessa?
  • Mitä lasten ruokavaliossa kannattaa huomioida?
  • Miten saada lapsi kiinnostumaan kasviksista?
  • Millaisia välipaloja lapselle kannattaa tarjota?

Sivuston tarkoitus on vähentää stressiäsi perheen ruokailuista. Tämä ei välttämättä onnistu, jos yrität saada yhtäkkiä kertaheitolla koko perheen ruokailutottumukset muutettua. Suosittelen keskittymään yhteen osa-alueeseen kerrallaan ja tekemään muutoksia pikku hiljaa.

perheen arkiruokailut

Miksi sinun kannattaisi kuunnella minua?

Olen Pilvi Saaristo, ravitsemusasiantuntija ja kahden lapsen äiti, joka pyrkii tuomaan tutkittuun tietoon perustuvia suosituksia käytäntöön omassa arjessaan. Lasten ravitsemukseen liittyvät tekijät ovat mielessäni päivittäin laittaessani ruokaa omille 3- ja 6-vuotiaille lapsilleni.

Lasten terveys ja hyvinvointi ovat minulle sydämen asioita, ja toivoisin, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus syödä hyvin. Lasten ravitsemuksen lisäksi olen kiinnostunut syömiseen liittyvistä tunteista ja tavoista, joista kirjoitan enemmän toisella sivustollani.

Äitinä tiedän, että lapsia ei vakuuta tieto ruoan terveellisyydestä, vaan terveellinen ruoka täytyy pystyä tarjoilemaan houkuttelevassa muodossa. Lasten kanssa joutuu joskus soveltamaan, mutta tietyistä perusasioista on hyvä pyrkiä pitämään kiinni.

Tavoitteenani ei ole paasata suosituksista, vaan pyrkiä antamaan mahdollisimman käytännöllisiä ja helppoja vinkkejä arkeasi helpottamaan. Insinööriluonteeni vuoksi tykkään välillä viljellä lukuarvoja teksteissäni sekä laskea tarkkoja ravintosisältöjä, mutta sinun ei tarvitse tehdä niin.

Tutkimukset, joissa olen ollut mukana, ovat keskittyneet pääsääntöisesti D-vitamiiniin. Pääset tutustumaan niihin tarkemmin alla olevista linkeistä.

Effects of vitamin D2-fortified bread v. supplementation with vitamin D2 or D3 on serum 25-hydroxyvitamin D metabolites: an 8-week randomised-controlled trial in young adult Finnish women.

Development and validation of an interview-administered FFQ for assessment of vitamin D and calcium intakes in Finnish women.

Vitamin D status and physical function in older Finnish people: A one-year follow-up study.

Rekisteriseloste ja tietosuoja